dilluns, 1 d’abril del 2013

Ciri Groc

Varietat: Ciri Groc

ž  Fruit: De forma troncocònica, de color groc i rosada d’una cara, de grandària mitjana a gran.
ž  Collita: Octubre - Novembre.
ž  Carn: Blanca i forta, de gust dolç i amb bona conservació.

Reineta de Reinetes Gris

Varietat: Reineta de Reinetes Gris

ž  Fruit: Aplanat, recobert tota ella de russeting i de color groguenc daurat.
ž  Collita: Setembre - Octubre.
ž  Carn: Consistent, poc àcida i fina de gust i amb bona conservació (molt semblant a la Reineta Gris).

Llistada (Arbúcies)

Varietat: Llistada (Arbúcies)

ž  Fruit: Cònica i “Axatada”, de color groguenc i vermell, amb ratlles més fosques.
ž  Collita: Setembre - Octubre.
ž  Carn: Groguenca, poc dolça, poc aromàtica i amb poca conservació

Vermella Cua Llarga

Varietat: Vermella Cua Llarga

ž  Fruit: Petit i “Axatat”, tacada tota de color vermell i amb la cua llarga.
ž  Collita: Setembre - Octubre.
ž  Carn: Blanca, forta, dolça, un xic àcida i amb bona conservació.

Eugènia

Varietat: Eugènia

ž  Fruit: “Axatada”, de color verd, groc i rosat, amb alguna petita ratlla vermella.
ž  Collita: Octubre.
ž  Carn: Dolça, forta, aromàtica i bona conservació.

Reineta Gris

Varietat: Reineta Gris

ž  Fruit: Aplanada i tacada de russeting tota ella.
ž  Collita: Setembre - Octubre.
ž  Carn: Sucosa i forta, amb gust dolç i bona conservació.

Marge

Varietat: Marge

ž  Fruit: Cònic “axatat”, de color rosat groc.
ž  Collita: Octubre.
ž  Carn: Sucosa i forta, amb gust dolç i bona conservació.

Martina

Varietat: Martina

ž  Fruit: Petit i “axatat”, de color verd groc i una mica ratllada de color rosat.
ž  Collita: Octubre.
ž  Carn: Groguenca, dolça, consistent i bona conservació.

Ull de Nespra

Varietat: Ull de Nespra

ž  Fruit: “Axatada”, de color verd groc, tota ella pigada i amb russeting al voltant de la cua.
ž  Collita: Octubre.
ž  Carn: Groga, dolça, amb un punt àcid i bona conservació.

La Vella del Vimeners

Varietat: La Vella del Vimeners

ž  Fruit: “Axatat”, de color verd groc i amb una cara tacada de vermell.
ž  Collita: Setembre - Octubre.
ž  Carn: Blanca, sucosa, dolça i amb bona conservació

Corgelada (Can Jordà)

Varietat: Corgelada (Can Jordà)

ž  Fruit: “Axatat” de color verd groc, amb algunes tapes de russeting.
ž  Collita: Setembre - Octubre.
ž  Carn: Blanca, sucosa, un xic àcida, i amb la polpa que sembla tocada pel fred.

Pic de Pedrís

Varietat: Pic de Pedrís

ž  Fruit: “Axatat” de color verd groc i espurnejada tota ella de vermell.
ž  Collita: Setembre - Octubre.
ž  Carn: Blanca, dolceta, lleugerament aromàtica i poc consistent.

Camosa Groga Dolça

Varietat: Camosa Groga Dolça

ž  Fruit: Cònic “axatat” de color groc, amb russeting al voltant de la cua, i algunes un xic rosades d’una cara.
ž  Collita: Finals de Setembre - Octubre.
ž  Carn: Blanca, dolça,  aromàtica i  amb bona conservació.

Pomes del Revent

Varietat: Pomes del Revent

ž  Fruit: Cònic allargat, tacada i ratllada de vermell, amb russeting al voltant de la cua.
ž  Collita: Finals de Setembre - Octubre.
ž  Carn: Groga, consistent, sucosa, una mica àcida, poc aromàtica i  amb bona conservació.

Llistada del Vimeners

Varietat: Llistada del Vimeners

ž  Fruit: Cònic allargat, rosada i lleugerament ratllada.
ž  Collita: Setembre - Octubre.
ž  Carn: Groga, consistent, dolceta, poc aromàtica i amb bona conservació.

Camosa Groga

Varietat: Camosa Groga

ž  Fruit:  Cònic “axatat”, molt gros i algunes rosades d’una cara.
ž  Collita: Setembre - Octubre.
ž  Carn: Groga, sucosa, un xic àcida i molt consistent, amb molt bona conservació.

Ciri Primerenc

Varietat: Ciri Primerenc

ž  Fruit: Forma cònica “axatada”, de color verd groc i rosada per una cara (la del Sol).
ž  Collita: Setembre.
ž  Carn: Blanca, poc consistent i amb poca conservació.
 poc consistent i amb poca conservació.