dimarts, 26 de juliol del 2016

RECEPTA DE CÓC DE MANÇANA AMB AGREDOLÇ DEL MONTSIÀ

Com que l'altra dia us varem presentar la varietat de poma Agredolç del Montsià, amb la qual us varem dir que s'elaborava la famosa Cóc de Mançana, hem pensat que us agradaria tenir-ne la recepta.

Ja sabem que és difícil aconseguir pomes Agredolç, però la coca us quedarà igual de bona amb qualsevol varietat que sigui un xic àcida, inclús amb la típica i comú Golden.

Esperem que us agradi.

INGREDIENTS:
Oli 3 dl; Llet 3 dl; Sucre 200 g; Ous 2; Anís 1 copa; Farina, la que admeti; Pomes 3 agredolç del Montsià i Llevat 25 g

ELABORACIÓ:

En un gibrell barregeu-hi amb la mà els ous, 150 g de sucre, l’anís, el llevat i la llet. Procureu desintegrar-ho bé amb els dits, fent que quedi molt fi. Tot seguit, i a poc a poc, aneu barrejant farina, en la quantitat necessària per espessir la massa, que ha de quedar fina i d’una textura no massa dura. Deixeu-ho reposar durant 4 hores, a fi que el llevat fermenti. A continuació l’estireu en forma ovalada sobre un paper de barba untat, deixant-ho d’un gruix de mig centímetre. Al damunt hi col·loqueu mitges llunes més aviat fines de poma sense pela ni llavors. Empolvoreu-ho amb sucre i poseu-ho a forn moderat fins que tingui sola i quedi daurada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada