dimarts, 26 de juliol del 2016

RECEPTA DE CÓC DE MANÇANA AMB AGREDOLÇ DEL MONTSIÀ

Com que l'altra dia us varem presentar la varietat de poma Agredolç del Montsià, amb la qual us varem dir que s'elaborava la famosa Cóc de Mançana, hem pensat que us agradaria tenir-ne la recepta.

Ja sabem que és difícil aconseguir pomes Agredolç, però la coca us quedarà igual de bona amb qualsevol varietat que sigui un xic àcida, inclús amb la típica i comú Golden.

Esperem que us agradi.

INGREDIENTS:
Oli 3 dl; Llet 3 dl; Sucre 200 g; Ous 2; Anís 1 copa; Farina, la que admeti; Pomes 3 agredolç del Montsià i Llevat 25 g

ELABORACIÓ:

En un gibrell barregeu-hi amb la mà els ous, 150 g de sucre, l’anís, el llevat i la llet. Procureu desintegrar-ho bé amb els dits, fent que quedi molt fi. Tot seguit, i a poc a poc, aneu barrejant farina, en la quantitat necessària per espessir la massa, que ha de quedar fina i d’una textura no massa dura. Deixeu-ho reposar durant 4 hores, a fi que el llevat fermenti. A continuació l’estireu en forma ovalada sobre un paper de barba untat, deixant-ho d’un gruix de mig centímetre. Al damunt hi col·loqueu mitges llunes més aviat fines de poma sense pela ni llavors. Empolvoreu-ho amb sucre i poseu-ho a forn moderat fins que tingui sola i quedi daurada.



COLLITA 2016

Un any més ja ha arribat el mes de Juliol i amb ell donem pas a la Collita 2016. Això vol dir que en breu podrem començar a degustar les varietats més primerenques del Pomari, com la Moscatella, la Sant Jaume Àcida i la Sant Jaume Dolça, la Sant Joan i la Sant Joan de Mata.

Us adjuntem unes quantes fotografies de com es presenta la Collita 2016 amb varietats més tardanes com la Bellesa de Roma, la Carabruta Petita Dolça o la Corgelada.


 

dissabte, 23 de juliol del 2016

AGREDOLÇ del MONTSIÀ

Avui us presentem la varietat d'agredolç del Montsià. Tot i que no és una varietat autòctona de la zona del Montseny, ja que és una varietat de la zona del Montsià, hem volgut preservar-la en el Pomari principalment perquè amb ella s'elabora la típica i famosa Cóc de Mançana. Tot seguit us ensenyem les primeres pomes recuperades. En breu podrem fer els primers tastets i esperem que l'any vinent ja podrem fer alguna Cóc de Mançana.